fbpx

100%
Natural
Hand-made
Direct-Fair-Trade💚🖐🌿

Ochutnajte poctivé prírodné produkty
slovensko🇸🇰- 🇮🇩indonézskej spolupráce,
priamo od našich farmárov

  • Výberová, ručne a inovatívne spracovaná káva, ktorá pochádza priamo od farmárov a farmáriek s ktorými sme si vytvorili dlhodobý vzťah a ktorých považujeme za našu rodinu. Takto má vyzerať skutočný Direct Trade....od farmárov, priamo k vám domov...bez akýchkoľvek priekupníkov a medzičlánkov. Táto lahodná káva s plným čokoládovým telom, tónmi vanilky, jabĺk a hrozienok je pripravená z výberovej inovatívne spracovanej Arabiky a výberovej (tzv. Fine grade) Robusty. Je pražená talentovaným slovenským pražiarom Lukom z Ilimite Roasters, tak aby ste si ju mohli spraviť doma na espresso kávovare, na moka kávovare alebo ako turka. Je balená mladými ľudmi so zdravotným a psychickým znevýhodnením v chránenej dielni o.z. Trenčín na ceste. Zloženie:  Konkrétne sa jedná o 80% Sumatra Carbonic maceration natural process (Innovative Specialty Grade Arabica Microlot) + 20 % Lombok Fine Robusta natural process. Nadmorská výška pestovania: Specialty Arabica 1650 m.n.m., Fine Robusta 850 m.n.m. Chutový profil: Black (espresso): Plné čokoládové telo, tóny vanilky, jabĺk a hrozienok. White (s mliekom): Osviežujúca chuť, zaguľatené telo so zamatovým záverom. Viac o farmároch, ktorý túto kávu pestujú a pripravujú: Výberoú arabiku vypestoval a sprocesoval 38 ročný farmár zo Sumatry Hendra spolu so svojou rodinou. Fine Robustu vypestoval a sprocesoval 40 ročný farmár z Lomboku Thoriq s jeho rodinou. Obe farmy zamestnávajú mužov aj ženy. Hnojenie prebieha na prírodnej báze. Výsadba kávovníkov prebieha tak, aby sa zabezpečilo postupné navracanie endemickej fauny a flóry do okolitej prírody. Viac o inovatívnom spracovaní kávy Carbonic Maceration Natural: Čas spracovania: 72 hodín karbonická CO2 fermentácia & pomalé sušenie 30 dní. Ilustrácia procesu: Tento inovatívny spôsob spracovania kávy pochádza z vinárstva a je relatívne novým procesom. Funguje na princípe karbonickej fermentácie kávovej čerešne v CO2 prostredí bez prístupu kyslíka. Vďaka cielenej regulácií teploty, PH, času a tlaku má spracovateľ kávy pod neustálou kontrolou všetky prospešné enzýmy, ktoré sú schopné prežiť a aktívne sa podieľať na fermentácii a tým pádom vie pozitívne “vyšperkovať” konečný chuťový profil. Distribútor: Božské príchute, s.r.o., Lidická 700/19, Brno - Veveří, 602 00, Česká republika Hmotnosť: 250 g Stupeň praženia: Espresso Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí mimo priameho slnečného žiarenia. Obal vždy znova uzatvorte, aby sa zabránilo vniknutiu vlhkosti dovnútra.
  • Výberová, ručne a inovatívne spracovaná káva, ktorá pochádza priamo od farmárov a farmáriek s ktorými sme si vytvorili dlhodobý vzťah a ktorých považujeme za našu rodinu. Takto má vyzerať skutočný Direct Trade....od farmárov, priamo k vám domov...bez akýchkoľvek priekupníkov a medzičlánkov. Táto sladká a komplexná káva, s tónmi červeného vína, koňaku a hrozienok  je pripravená z výberovej inovatívne spracovanej Arabiky zo Sumatry od nášho priateľa Hendru. Je pražená talentovaným slovenským pražiarom Lukom z Ilimite Roasters, tak aby ste si ju mohli spraviť doma na espresso kávovare, na moka kávovare alebo ako turka. Je balená mladými ľudmi so zdravotným a psychickým znevýhodnením v chránenej dielni o.z. Trenčín na ceste. Zloženie:  100% Sumatra Carbonic maceration natural process (Innovative Specialty Grade Arabica Microlot) Nadmorská výška pestovania: 1650 m.n.m. Chutový profil: Sladká a komplexná káva, s tónmi červeného vína, koňaku a hrozienok, v dochuti kvetové tóny ruží. Viac o farmároch, ktorý túto kávu pestujú a pripravujú: Výberoú arabiku vypestoval a sprocesoval 38 ročný farmár zo Sumatry Hendra spolu so svojou rodinou. Farma zamestnáva mužov aj ženy. Hnojenie prebieha na prírodnej báze. Výsadba kávovníkov prebieha tak, aby sa zabezpečilo postupné navracanie endemickej fauny a flóry do okolitej prírody. Viac o inovatívnom spracovaní kávy Carbonic Maceration Natural: Čas spracovania: 72 hodín karbonická CO2 fermentácia & pomalé sušenie 30 dní. Ilustrácia procesu: Tento inovatívny spôsob spracovania kávy pochádza z vinárstva a je relatívne novým procesom. Funguje na princípe karbonickej fermentácie kávovej čerešne v CO2 prostredí bez prístupu kyslíka. Vďaka cielenej regulácií teploty, PH, času a tlaku má spracovateľ kávy pod neustálou kontrolou všetky prospešné enzýmy, ktoré sú schopné prežiť a aktívne sa podieľať na fermentácii a tým pádom vie pozitívne “vyšperkovať” konečný chuťový profil. Distribútor: Božské príchute, s.r.o., Lidická 700/19, Brno - Veveří, 602 00, Česká republika Hmotnosť: 250 g Stupeň praženia: Espresso Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí mimo priameho slnečného žiarenia. Obal vždy znova uzatvorte, aby sa zabránilo vniknutiu vlhkosti dovnútra.
  • Zlaté Mlieko je lahodný nápoj plný superpotravín, ktorý je v celej Ázii známy ako „tekuté zlato“. Náš prémiový bezlaktózový prírodný nápoj ponúka delikátnu symfóniu unikátnych exotických chutí. Korenisté chute našich BIO superpotravín - kurkumy, zázvoru a cejlónskej škorice sú dokonale vyvážené lahodnou krémovitosťou kokosového mlieka a karamelovou sladkosťou nízko-glykemického BIO nektáru z kvetov kokosovej palmy (kokosového cukru). Rýchlu a jednoduchú prípravu (rozmiešaním s vodou) zaiste oceníte, stačí vám len horúca voda.  Každé naše Zlaté mlieko je pripravené z prísne kontrolovaných prírodných ingrediencií pochádzajúcich od našich farmárov. Obsahuje iba tie najkvalitnejšie exotické suroviny, ktorých spojenie vytvorí nádherný chuťový zážitok.  Návod na prípravu: Z obsahu tohto balenia pripravíte 4 x 200 ml nápoj zlatého mlieka. Rýchlu a jednoduchú prípravu (rozmiešaním s vodou) zaiste oceníte, stačí vám len horúca voda. Postup prípravy 200 ml: 37.5 gramov (1/4 obsahu tohto balenia) dôklade rozmiešate v 200 ml horúcej vody (nemusí byť vriaca).  Miešate, kým sa všetky ingrediencie dobre spoja a spenia. Zmiešať môžete s použitím mixéra na “smutička“ (blender na smoothies) alebo klasicky lyžickou v hrnčeku.
  • Našim novým, exotickým a ️zdravým prírodným produktom, ktorý vznikol kombináciou našich najlepších a vysoko kvalitných ingrediencií od našich poctivých farmárov -  je lahodný, bezlaktózový.... pravý ️VANILKOVÝ PUDING! Ak hľadáte niečo veľmi chutné, prírodné, zdravé, a rýchle “pod zub”? Náš vegánsky vanilkový puding je ideálnym riešením pre Vás a Vaše deti. Každý puding je vyrobený z prísne kontrolovaných prírodných ingrediencií pochádzajúcich od našich farmárov. Naše pudingy obsahujú iba tie najkvalitnejšie exotické suroviny, ktorých spojenie vytvorí nádherný chuťový zážitok, ktorý sa vám doslova „roztopí v ústach“. Návod na prípravu: Z jedného balenia pripravíte 500 ml ľahodného prírodného pudingu. Rýchlu a jednoduchú prípravu (rozmiešaním s vodou) oceníte aj pri deťoch, ktoré dostanú zdravú, nie príliš sladkú a predsa lahodnú maškrtu ️bez lepku, ️laktózy a ️plnú ingrediencií priamo z prírody. Postup : 1. 300 ml vody privediete do varu a odstavíte. 2. Puding dôkladne rozmiešate v 200 ml vody izbovej teploty a vlejete do 300 ml horúcej vody,ktorú ste si pripravili v predošlom kroku. 3. Dôkladne spolu zmiešate, na miernom ohni povaríte do preferovanej hustoty a lahodný bezlaktózový puding je na svete:)
  • Naša BIO mletá cejlónska škorica je:
    • Produkt pripravený z organickej 100% prírodnej Cejlónskej škorice, bez obsahu GMO, lepku alebo akýchkoľvek prísad.
    • Podporuje zdravú hladinu cukru v krvi, podporuje zdravie srdca, pomáha pri liečbe hmotnosti, pomáha pri bolestiach kĺbov a slúži ako protizápalový doplnok.
    • Pomáha odstrániť toxíny z krvi, má antioxidačné, antibakteriálne, antimykotické a antivírusové vlastnosti.
    • Produkt prvotriednej gourmet kvality so sladkastou chuťou a jedinečnou vôňou.
  • Zloženie: 100% sušené namletej modré kvety klitorie (lat. Klitoria ternatea). Tento Direct Trade produkt je v RAW kvalite, ručne pripravovaný, pochádza z Bio permakultúrnej farmy našich dlhoročných priateľov zo strednej Jávy. Čo je to Klitória ternatská a.k.a. Butterfly Pea Flower? Je to jeden z najlepších prírodných modrých pigmentov na nápoje a potraviny. Jednou z najvýraznejších vlastností kvetu hrachu motýľa je, že zmení farbu, keď sa zmení rovnováha pH. Pôvod našej Klitorie: Náša klitória ternatská z vybraného prírodného kvetu pestovaného na strednej Jáve na bio farme našich kamarátov: Imas a jej manžela Megana. Pestuje sa organickej záhrade v tropickom podnebí. Ručne zbierané a mleté na jemný prášok pre vaše potešenie! Spracovanie: Spracovaná ako Matcha, tzn. rozomletý na jemný prášok. Pri výrobe nedochádza k fermentácii, nepridávajú sa farbivá ani žiadne ďalšie prísady. Suší sa dvojfazovo...najskôr na slnku a následne v RAW susišičke pri teplote 40 stupňov Celzia. Použitie: Nápoje, dezerty, pudingy, pastry/pečenie, zmzlina, teplé a studené nápoje, mliečne nápoje, coctails, smoothies,...použití je neskutočne veľa! Z tohto 10 g balenia si viete pripraviť 20 nápojov.
    1. Odporúčaná veľkosť porcie na 3dc nápoja je 0.5 gramu alebo 1/2 ČL. Klitóriu doporučujem najskôr dobre rozmiešať v teplej vode a až potom z nej následne pripravovať nápoj podľa vášho želania.
    2. Zmiešajte so svetlými farbami, aby ste získali najfarebnejší výsledok a najživšie výsledky. (Banány, mango, rastlinné mlieko atď.).
    3. Zmiešajte s ovocným nápojom, aby získal krásny modrý odtieň. Potom pridajte citrónovú šťavu, aby sa farba vašich nápojov zmenila z modrej na purpurovú
    4. Tento prášok je obzvlášť vhodný na použitie v teplých jedlách, ako sú ryža, cestoviny a domáci pečený chlieb, pretože si zachováva farbu aj po zahriatí. Môžete ho použiť aj na vytvorenie známeho „Blue Chai Tea“ na internete a oveľa viac. Kreativita je vašim jediným obmedzením!
    Zmena farby pôsobením kyslého PH (citrónová šťava, limetka) Tento prášok je citlivý na PH a reaguje na kyslé kvapaliny, ako je citrón, zmenou farby z modrej na purpurovú/fialovú. Ak vám ide o zmeny farebnosti v nápoji, zmiešajte náš prášok so zásaditými (zásaditými) prísadami (limetková/citrónová štava) a sledujte, ako sa zmení z modrej na najchladnejšie odtiene zelenej! Dajú sa z nej pripraviť kráľovské limonády. Skladovanie: Skladujte v suchom a chladnom prostredí mimo priameho slnečného žiarenia. Obal vždy znova uzatvorte, aby sa zabránilo vniknutiu vlhkosti dovnútra a vzniku hrudiek.
  • O našej prémiovej Tahitskej vanilke:
    • Starostlivo vyberané vanilkové struky z exotickej Papuy-Novej Guiney majú jedinečnú chuť, ktorá kombinuje sladkú krémovitosť Madagaskar Bourbon vanilky s ovocnými a kvetinovými tónmi Tahitskej vanilky. Vyznačuje sa intenzívnou sladkou vôňou s tónami čokolády.
    • Naša Gourmet Tahitská Vanilka (nazývaná aj Tahitian Vanilla) z Papuy-Novej Guiney je nepostrádateľnou ingredienciou na dochutenie sladkých jedál, na prípravu dezertov, krémov, koktejlov, ochutených chladných i horúcích nápojov, zmzlín a čokolád.
    • Vanilka je zo všetkých plodín najnáročnejšie na ľudskú prácu pri jej spracovaní, pretože celé spracovanie a pestovanie je vykonávané ručne bez použitia nástrojov. Preto patri vanilka medzi najdrahšie korenie sveta, je prezývaná kráľovná medzi korením.
    • Naše vanilky pochádzajú z Papuy-Novej Guiney. Sú 100% lokálne pestované, hand-made (ručne) opeľované. Spolupracujeme s miestnymi farmármi so záujmom podporovať dlhodobú udržateľnú zamestnanosť, cenovú stabilitu, a najlepšiu kvalitu.
  • Ochutnajte náš famózny vanilkový nektár z kokosových kvetov. Tento produkt je ocenený (rok 2019 aj 2020) zlatou hviezdou v "kulinárskeho oskara"  v prestížnej súťaži Great Taste Awards. Náš 100% prírodný Vanilkový nektár z kokosových kvetov kombinuje originál gourmet vanilku pravú s tým najchutnejším kokosovým cukrom na svete. Čaro tejto kombinácie objavíte veľmi jednoducho…posypaním na palacinky, koláče alebo ochutením si kávičky, ovocného smoothie či kakaa.  Je úžasný v akomkoľvek jedle kde sa používa cukor. Náš kokosový nektár (kokosový cukor) je :
    • 100% prírodný, ručne pripravovaný produkt slovensko-indonézskej spolupráce na Jáve.
    • Nízko glykemické sladidlo pre skvelú kontrolu hmotnosti.
    • Obsahuje množstvo prospešných minerálnych látok: magnézium, sodík, zinok, železo, vápnik a vitamíny B1, B2, B3, B6, C.
    • Získavaný od skupiny farmárov dodržiavajúcich pravidlá organického farmárčenia s ktorými spolupracujeme už roky.
    • Direct Trade produkt – pomáha nám dávať prácu farmárom a podporovať ich komunitu.
  • Náš BIO nektár z kokosových kvetov je :
    • 100% prírodný, ručne pripravovaný produkt slovensko-indonézskej spolupráce na Jáve.
    • Nízko glykemické sladidlo pre skvelú kontrolu hmotnosti.
    • Obsahuje množstvo prospešných minerálnych látok: magnézium, sodík, zinok, železo, vápnik a vitamíny B1, B2, B3, B6, C.
    • Získavaný od skupiny farmárov dodržiavajúcich pravidlá organického farmárčenia s ktorými spolupracujeme už roky.
    • Direct Trade produkt – pomáha nám dávať prácu farmárom a podporovať ich komunitu.
  • Naše Premium Grade sušené kokosové mlieko je : Lahodnou exotickou alternatívou mlieka alebo smotany. Pre svoju jemnú kokosovú chuť je ideálne pre prípravu kávy, dezertov, ázijských pokrmov, omáčok, polievok, ale aj smoothies, pudingov a zmrzlín. Jedná sa o delikátny prírodný produkt, ktorý neobsahuje lepok ani laktózu. Je šetrne pripravovaný lisovaním dužiny z kokosových orechov a následnou dehydratáciou na prášok.
  • Naša BIO RAW Divokorastúca Kurkuma mletá je:
    • 100 % prírodný, bio produkt.
    • RAW Superpotravina, sušená na slnku.
    • Pripravovaná z odrody tej najkvalitnejšej kurkumy, rastúcej medzi dvoma aktívnymi sopkami.
    • Obsahuje množstvo vzácnych, zdraviu prospešných prírodných látok a antioxidantov.
    • Získavaná od skupiny farmárov dodržiavajúcich pravidlá organického farmárčenia.
  • O našej Gourmet Tahitskej vanilke z Papuy-Novej Guiney
    • Naša Gourmet Vanilla – Vanilka pravá (nazývaná aj Bourbon Vanilla) z Indonézie je nepostrádateľnou ingredienciou na dochutenie sladkých jedál, na prípravu dezertov, krémov, koktejlov, ochutených chladných i horúcích nápojov, zmzlín a čokolád.
    • Vanilka z Indonézie je prvotriednou gourmet vanilkou, pochádzajúcou z ostrova presláveného vanilkou pravou. Táto vanilka patrí k najlepšej vanilke na svetovom trhu pretože vyniká svojími excelentnými výsledkami – vysokým obsahom vanilínu, ideálnou vlhkosťou (25-30%) a veľkosťou.
    • Vanilka je zo všetkých plodín najnáročnejšie na ľudskú prácu pri jej spracovaní, pretože celé spracovanie a pestovanie je vykonávané ručne bez použitia nástrojov. Preto patri vanilka medzi najdrahšie korenie sveta, je prezývaná kráľovná medzi korením.
    • Vanilkový struk je kapsulou niektorých druhov orchideí rodu Vanilla . Sú to lianovité rastliny, ktoré musia byt pravidelne kontrolované. Kvitnú len niekoľko hodín, a za tú dobu musí dôjsť k ručnému peleniu kvetu ktorý potom dozrieva 6-9 mesiacov. Plody sa krátko pred dozretím následne spracovávajú. Počas ďalších asi 8 mesiacov plody dozrejú do podoby, ako ich poznáme.
    • Naše vanilky pochádzajú z Indonézie. Sú 100% lokálne pestované, hand-made (ručne) opeľované. Spolupracujeme s miestnymi farmármi so záujmom podporovať dlhodobú udržateľnú zamestnanosť, cenovú stabilitu, a najlepšiu kvalitu.

Go to Top