Okrem jeho úžasnej karamelovej chuti, je obrovským rozdielom aj jeho nízky glykemický index 35 (index trstinového cukru je 58, index hnedého a bieleho cukru je 64). Kokosový cukor je prírodné sladidlo vhodné pre kontrolu hmotnosti.

Dodáva vám energiu pri každodennej činnosti bez náhlych nárastov hladiny cukru v krvi, ako je bežné ihneď po konzumácii trstinového, hnedého a bieleho cukru.

Výhodou je taktiež vysoký obsah minerálov v porovnaní s ostatnými sladidlami. Kokosový cukor má oproti hnedému cukru dvakrát vyšší obsah železa a štyrikrát vyšší obsah magnézia, 10 násobne väčší obsah zinku.

Je to veľmi chutné, zdravé, trvanlivé a hlavne prírodné sladidlo, ktoré je naviac veľmi bohaté na vitamíny, minerály a aminokyseliny. Je to čisto prírodná, nerafinovaná látka pripravená ručne a s láskou.

Vďaka jeho chuti podobnej karamelu, je použiteľný všade, kde si ho viete predstaviť. Má rozsiahlu využiteľnosť. Napríklad ako sladidlo kávy, čaju, kakaa, koktejlov, prísada do pečenia, koláčov, zmrzlín, pudingov, náhrada iných prírodných cukrov a sirupov, na rôzne dezerty, omáčky a koláče.

Vyskúšajte jeho úžasnú karamelovú chuť pri varení akýchkoľvek jedál kde sa používa cukor a spravíte niečo nielen pre nezameniteľnú chuť, ale aj pre vaše zdravie.