Šetrnosť k prírode je súčastou našej filozofie podnikania. Naše produkty sú balené do papierových krabičiek, letáky tlačíme na papier z recyklovaného odpadu.

Náš hlavný produkt kokosový cukor bol vyhlásený najekologickejším sladidlom na svete. Pýtate sa prečo?

Tento produkt je totiž pripravovaný z kokosových paliem Cocos Nucifera, ktoré sú veľmi prospešné pre prírodu. Môžu rásť v miestach s nízkym obsahom vody a stále produkovať vysoko kvalitný nektár. Sú známe tým, že zvyšujú kvalitu pôdy a ich pestovaním sa zlepšuje kvalita zeme. V porovnaní s cukrovou trstinou alebo cukrovou repou, kokosové palmy vyprodukujú z jedného hektára o 50-75% viac cukru a stačí iba 1/3 vody a živín.

Okrem toho, že produkuje kokosový cukor, tento “strom života” je známy aj pre jeho ďalšie využitie.

Kokosovník neposkytuje len jedlo, kokosové mlieko a olej na varenie, ale aj listy na výrobu strechy, vlákno na výrobu šiat a rohoží, škrupinu, ktorá sa dá použiť ako riad alebo dekoratívny predmet, a sladkú šťavu z kvetov, z ktorej sa vyrába cukor a alkohol, kokosová voda, kokosové mlieko, kokosový olej a tiež ako stavebný materiál.

Kokosová palma zvaná aj “Strom života” výrazne zlepšuje život mnohým farmárom v oblastiach, v ktorých sa pestuje.

Pre ľudí, ktorí nežijú v tropických oblastiach, je palma kokosovníka zrejme len synonymom dovolenky niekde v trópoch. Ale pre ľudí, ktorí žijú v tropickom pásme, znamená tento strom oveľa viac. Indonézania hovoria, že jeho plody „majú toľko použití, ako je dní v roku“.

Pozor: kokosovú palmu, z ktorej sa pripravuje náš kokosový cukor, si prosím nemýlte s palmou olejnou (Elaeis guineensis alebo Attalea maripa), z ktorej sa vyrába palmový olej. Palma olejná je rastlina, ktorá devastuje životné prostredie, pretože plodí len na obdobie cca 3-5 rokov a necháva po sebe pôdu prakticky mŕtvu, bez živín. Výsadbou palmy olejnej sa narúša celý ekosystém, napríklad na ostrove Sumatra, Borneo, ale aj v Malajzii a Thajsku.

Naše produkty pochádzajú z úplne odlišnej palmy, zvanej Cocos Nucifera.