Cena dopravy od 2.75 € (Slovenská pošta) / od 3.75 € (kuriér UPS) / DOPRAVA ZDARMA od 50 €

dezert z vanilky a kokosového cukruNa dezert budeme potrebovať:

2 šálky smotany,
1 vanilkový lusk alebo 3 gramy mletej vanilky Chute Indonézie,
⅛ čajová lyžička soli,
5 vaječných žĺtkov,
½ šálky nektáru z kokosových kvetov (zvaného aj kokosový cukor) na topping.

Päť jednoduchých ingrediencií – krém, vanilka, soľ, vajcia a cukor – prinášajú nádherne bohatý a elegantný dezert. Väčšina receptov crème brûlée vyžaduje použitie malého propánového horáka na dosiahnutie prasknutého cukrového vrcholu, ale táto verzia ponúka jednoduchšie (a bezpečnejšie) riešenie: plynovú alebo elektrickú rúru.

Postup prípravy lahodného dezertu z vanilky a nektáru z kvetov kokosovej palmy:

Zohrejte rúru na 160 stupňov. V nádobe zkombinujte smotanu, vanilku a soľ a nechajte priviesť na nízkej teplote do bodu varu. Nechajte ochladnúť, potom vyjmite supu z vanilkového lusku  (Ak používate mletú vanilku, nechajte ju tam)

V miske vyšľahajte žĺtky a cukor. Vmiešajte asi štvrtinu krému do tejto zmesi, dobre premiešame. Zmes nalejte do štyroch keramických misiek zvaných ramekins; pečieme 30 až 40 minút. Necháme úplne vychladnúť a následne ich dáme do chladničky na niekoľko hodín/dní.

Keď je pripravený na podávanie, posypte každú misku čajovou lyžičkou nektáru z kokosovej palmy. Vložte ramekins do rúry, pečte kým sa nektár neroztopí a nezmení farbu do hneda (asi 5 minút).

vanilkový dezert s kokosovým cukrom vanilka chute indonezia vanilkové lusky Vanilka pravá