Cena dopravy od 2.75 € (Slovenská pošta) / od 3.75 € (kuriér UPS)

Často kladené otázky

Ako nakupovať?

Naše produkty kúpite priamo na tejto web stránke v sekcií OBCHOD.

Pokiaľ je vám jednoduchšie objednať si mailom (v prípade platby na dobierku)…stačí napísať zoznam produktov, adresu doručenia a vaše telefónne číslo na náš email obchod@chute.sk

Naše produkty môžte zakúpiť v predajniach, kaviarniach a reštauráciach na rôznych miestach Slovenska. Zoznam nájdete v sekcií PREDAJNE / REŠTAURÁCIE.

Ako za tovar zaplatiť?

Platba formou dobierky, zaplatením pri prevzatí tovaru

Ako je zabezpečená doprava?

Doprava tovaru je zabezpečená 2 spôsobmi: kuriérom UPS a Slovenskou poštou. 

Ako dlho trvá spracovanie objednávky?

Spracovanie objednávky trvá v priemere 2 pracovné dni.

Ako dlho trvá doprava tovaru?

A. Doručenie kuriérom UPS trvá 1 pracovný deň. 
B. Doručenie slovenskou poštou trvá 3 pracovné dni. V prípade dopravy slovenskou poštou nenesieme zodpovednosť za meškania dopravy a prípadné situácie kedy pracovník pošty neoznámi príchod zásielky. V prípade, že ide o menší balík do 1kg a poštár vás nezastihne doma, zanechá vám v schránke „žltý lístok“. Pri väčších balíkoch nad 1 kg budete mať balík uložený na pošte a ihneď ako pošta prijme váš balík, budete o tom informovaný mailom alebo sms. V prípade, že oznámenie nedostanete do 5 pracovných dní od dátumu objednania, zavolajte nám na 0948/050749, radi vám pomôžeme. 

Aká je záručná doba?

Záručná doba sa nachádza na obale každého produktu.

Sme reštaurácia, kaviareň, obchod, prevádzka... koho máme kontaktovať v prípade záujmu o veľkoobchodnú spoluprácu?

Kontaktovať nás môžete telefonicky na čísle 0948 050 749 alebo emailom na info@chute.sk

Ako získať veľkoobchodný cenník?

Zašlite nám email na info@chute.sk, obratom vám pošleme veľkoobchodný cenník a všetky potrebné informácie.

Spolupracujeme s bloggermi alebo facebook stránkami?

Áno, veľmi radi. Spolupráci sme veľmi naklonený. Neváhajte nás kontaktovať ak máte dostatočne navštevovaný interentový blog alebo facebookovú stránku venovanú receptom, jedlu, zdravej výžive, športu, fitness, a podobne. Radi vám pošleme všetky informácie a produkty na vyskúšanie.

V čom je kokosový cukor odlišný od trstinového, hnedého a bieleho cukru?

Okrem jeho úžasnej karamelovej chuti, je obrovským rozdielom aj jeho nízky glykemický index 35 (index trstinového cukru je 58, index hnedého a bieleho cukru je 64). Kokosový cukor je prírodné sladidlo vhodné pre kontrolu hmotnosti.

Dodáva vám energiu pri každodennej činnosti bez náhlych nárastov hladiny cukru v krvi, ako je bežné ihneď po konzumácii trstinového, hnedého a bieleho cukru.

Výhodou je taktiež vysoký obsah minerálov v porovnaní s ostatnými sladidlami. Kokosový cukor má oproti hnedému cukru dvakrát vyšší obsah železa a štyrikrát vyšší obsah magnézia, 10 násobne väčší obsah zinku.

Je to veľmi chutné, zdravé, trvanlivé a hlavne prírodné sladidlo, ktoré je naviac veľmi bohaté na vitamíny, minerály a aminokyseliny. Je to čisto prírodná, nerafinovaná látka pripravená ručne a s láskou.

Vďaka jeho chuti podobnej karamelu, je použiteľný všade, kde si ho viete predstaviť. Má rozsiahlu využiteľnosť. Napríklad ako sladidlo kávy, čaju, kakaa, koktejlov, prísada do pečenia, koláčov, zmrzlín, pudingov, náhrada iných prírodných cukrov a sirupov, na rôzne dezerty, omáčky a koláče.

Vyskúšajte jeho úžasnú karamelovú chuť pri varení akýchkoľvek jedál kde sa používa cukor a spravíte niečo nielen pre nezameniteľnú chuť, ale aj pre vaše zdravie.

Z akej časti kokosovej palmy sa cukor vyrába? Ako prebieha proces výroby?

Kokosový cukor sa pripravuje z nektáru z kvetov kokosovej palmy. Celý proces výroby je ilustrovaný v našom krásnom VIDEU

Sme šetrní k prírode?

Šetrnosť k prírode je súčastou našej filozofie podnikania. Naše produkty sú balené do papierových krabičiek, letáky tlačíme na papier z recyklovaného odpadu.

Náš hlavný produkt kokosový cukor bol vyhlásený najekologickejším sladidlom na svete. Pýtate sa prečo?

Tento produkt je totiž pripravovaný z kokosových paliem Cocos Nucifera, ktoré sú veľmi prospešné pre prírodu. Môžu rásť v miestach s nízkym obsahom vody a stále produkovať vysoko kvalitný nektár. Sú známe tým, že zvyšujú kvalitu pôdy a ich pestovaním sa zlepšuje kvalita zeme. V porovnaní s cukrovou trstinou alebo cukrovou repou, kokosové palmy vyprodukujú z jedného hektára o 50-75% viac cukru a stačí iba 1/3 vody a živín.

Okrem toho, že produkuje kokosový cukor, tento “strom života” je známy aj pre jeho ďalšie využitie.

Kokosovník neposkytuje len jedlo, kokosové mlieko a olej na varenie, ale aj listy na výrobu strechy, vlákno na výrobu šiat a rohoží, škrupinu, ktorá sa dá použiť ako riad alebo dekoratívny predmet, a sladkú šťavu z kvetov, z ktorej sa vyrába cukor a alkohol, kokosová voda, kokosové mlieko, kokosový olej a tiež ako stavebný materiál.

Kokosová palma zvaná aj “Strom života” výrazne zlepšuje život mnohým farmárom v oblastiach, v ktorých sa pestuje.

Pre ľudí, ktorí nežijú v tropických oblastiach, je palma kokosovníka zrejme len synonymom dovolenky niekde v trópoch. Ale pre ľudí, ktorí žijú v tropickom pásme, znamená tento strom oveľa viac. Indonézania hovoria, že jeho plody „majú toľko použití, ako je dní v roku“.

Pozor: kokosovú palmu, z ktorej sa pripravuje náš kokosový cukor, si prosím nemýlte s palmou olejnou (Elaeis guineensis alebo Attalea maripa), z ktorej sa vyrába palmový olej. Palma olejná je rastlina, ktorá devastuje životné prostredie, pretože plodí len na obdobie cca 3-5 rokov a necháva po sebe pôdu prakticky mŕtvu, bez živín. Výsadbou palmy olejnej sa narúša celý ekosystém, napríklad na ostrove Sumatra, Borneo, ale aj v Malajzii a Thajsku.

Naše produkty pochádzajú z úplne odlišnej palmy, zvanej Cocos Nucifera.

Ako vyzerá naša spolupráca s farmármi a podpora komunity?

Sme zástanci Direct Trade, čiže od farmára priamo k zákazníkovi. Tým, že je to priamo slovensko/indonézska spolupráca na priamo, máme každý krok výroby, kontroly kvality a starostlivosti o ľudí pod kontrolou.

Pri výrobe používame ingrediencie od skupiny farmárov, ktorí dodržujú pravidlá organického farmárčenia, s ktorou spolupracujeme už roky. Vytvorili sme si s nimi krásny, dlhodobý vzťah, založený na poctivom obchode, dôvere a priateľstve.

Učíme, motivujeme a podporujeme farmárov k samostatnosti a pomáhame im stať sa výrobcami a finálnymi spracovateľmi zdravých produktov namiesto predaja nespracovaných surových materiálov. Týmto spôsobom sa ich životné podmienky podstatne zlepšili.

V rámci sociálneho programu komunít, v ktorých sa naše produkty zhotovujú, podporujeme siroty a starých ľudí.

Sú produkty ručne pripravované?

Stroj do produktu lásku nedá, spokojný človek však áno!!! Naše produkty sú ručne nielen vyrábané ale aj ručne balené do skladaných papierových obalov. Uprednostňujeme ručnú výrobu kvôli precíznosti pri práci, výslednej kvalite produktu a podpory zamestnanosti.

Čím garantujeme najvyššiu kvalitu na trhu?

Spracovaniu zdravých produktov sa s nadšením zaoberáme už roky. Venujeme veľkú pozornosť kvalite vstupnej suroviny, 4-fázovej kontrole kvality počas procesu výroby, až po výstup vo forme finálneho produktu. Každý náš produkt má svojho experta ktorý sa danej tématike venuje už roky. Náš tím výroby kokosového cukru je vedení ľudmi ktorý boli jedni z prvých ktorý kedy zhotovili kokosový cukor v kryštalickej forme. Náš koordinátor pre vanilku sa tejto kráľovne korenín venuje už takmer 30 rokov. Špeciálne odrody káv vrátane zelenej kávy sú pod merítkom plantážnikov ktorý široké znalosti o pestovaní kávy dedia z generácie na generáciu.

Kde sa farmy nachádzajú?

Farmy sa nachádzajú v centrálnej a východnej časti indonézskeho ostrova Jáva.

Prečo robíme to, čo robíme?

Milujeme prácu s unikátnymi exotickými ingredienciami, ktoré úrodná vulkanická pôda na Jáve ponúka. Usilovne pracujeme na neustálom zdokonalovaní kvality produktov, výrobných procesov a vývoji nových unikátnych prírodných produktov.

Veľmi si ceníme že nám tento projekt umožnil spoznať nespočetné množstvo úžasných talentovaných ludí a firiem. Práca s usmievavými farmármi, zákazníkmi, obchodmi, kaviarňami, reštauráciami, šéfkuchármi, food bloggermi, baristami, špecialistami na zdravú stravu, výrobcami zdravých potravín, dezertov a raw koláčikov je pre nás veľkým darom.

Hrejivý pocit na srdci taktiež stojí za spomenutie. Budíme sa s dobrým pocitom, že môžeme robiť ľuďom radosť a vytvárať niečo, čo je prospešné pre mnohých. Spokojný farmári a komunita na jednej strane, na druhej strane naši zákazníci, ktorí týmto spôsobom používajú naozaj kvalitné suroviny a robia tým niečo dobré pre svoje zdravie.